RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

KREP PATATES

KREP PATATES
- 1 adet büyük patates
- 1 adet küçük soğan
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- Kekik (1 yemek kaşığı )
- Tuz , karabiber ( 1’er çay kaşığı )
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
( Patates ve soğan kabukları soyulup yıkandıktan sonra rendelenir. İçine yumurta kırılır. Un, tuz, karabiber, kekik eklenerek tüm malzemeler iyice karıştırılır. Teflon tavada sıvıyağ kızdırıldıktan sonra karışım tavaya dökülerek kısık ateşte her iki tarafı da pembeleşinceye kadar pişirilir. Arzuya göre ketçap ve/veya mayonez ile servis yapabilirsiniz. )


0 yorum:

Yorum Gönder