RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

LEVREKLİ ENGİNAR



LEVREKLİ ENGİNAR


6 enginar
2 levrek
2 patates
1 pk. kestane mantarı
3 domates
3 yeşil biber
2 defne yaprağı
taze biberiye
100 gr. kaşar peyniri
tuz
karabiber
zeytinyağı
su

HAZIRLANIŞI: Enginarları tencereye diziyoruz. Az su koyuyoruz. Zeytinyağını döküyoruz. Tuzunu ve 1 küp şekeri de ilave ediyoruz. Kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Mantarları dörde bölüyoruz. Enginar tenceresine ilave ediyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz. Patatesleri soyarak küp küp doğruyoruz.

Mantar ve enginarın pişmesine yakın patatesleri de ilave edip kısık ateşte kapağı kapalı pişiriyoruz. Biberleri ve domatesleri küçük küp şeklinde doğruyoruz. Fileto edilmiş levrekleri küp küp doğruyoruz.

Tavaya zeytinyağı dökerek biberleri soteliyoruz. Ardından domatesi ilave ediyoruz. Domates ve biber hafif sotelenince levreği de ekliyoruz. Biberiye yapraklarını atıyoruz. Tuzunu ve karabiberini ilave ediyoruz, karıştırıyoruz. Diğer tencerede pişirdiğimiz enginarları çıkararak fırın kabına alıyoruz. Balık, domates biber karışımını enginarların üzerlerine paylaştırıyoruz. Kaşar peynirini de üzerine rendeliyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz. Mantar ve patates karışımını servis tabağına döküyoruz. Fırından çıkardığımız enginarları da üzerine diziyoruz ve servis ediyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder