RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

KİREMİTTE MANTARLI LEVREK SARMA


KİREMİTTE MANTARLI LEVREK SARMA


4 levrek
1 pk. kültür mantarı
1 pk. kayın mantarı
3 domates
5 yeşil biber
tuz
karabiber
biberiye
sıvıyağ
ÜZERİ İÇİN:
çeri domates
biberiye

HAZIRLANIŞI: Mantarları dilim dilim doğruyoruz. Tavaya sıvıyağ koyarak mantarları soteliyoruz. Ardından biberleri ince ince doğrayıp tavaya ilave ediyoruz. Domatesleri de doğrayarak tavaya alıyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Sotelenen sebzelerin altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.

Fileto edilmiş levrekleri tezgaha diziyoruz. Üzerlerine tuz ve karabiber serpiyoruz. İç harcı içlerine paylaştırıyoruz. Rulo şeklinde sarıyoruz. Biberiyelerin sap kısımlarını sıyırıyoruz. Çeri domateslere biberiye sapını batırıyoruz. Sonra da balığın ortasına batırıyoruz.

Kiremite balıkları diziyoruz. Aralarına domates sos döküyoruz. Üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz. Önceden ısıtılmış 240 derecelik fırında pişiriyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder