RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

BALIK İSKENDER

balik-iskender-tarifi

BALIK İSKENDER


4 alabalık
1 fırın pidesi
1 kase yoğurt
1 salkım domates
kekik
sıvıyağ
ÜZERİ İÇİN
tereyağı
HAZIRLANIŞI: Alabalıkların içlerini temizliyoruz ve fileto ediyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek üzerine balıkları diziyoruz. Üzerlerine tuz ve karabiber serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Sosu için, domatesleri küp doğruyoruz. Tavaya sıvıyağ koyarak domatesleri soteliyoruz.

Kekiğini de ilave ediyoruz ve kavrulunca altını kapatıyoruz. Pideyi doğrayarak servis tabağına alıyoruz. Domatesli sosunu ve çırpılmış yoğurdunu da döküyoruz. Pişen balıkları dilimleyerek tabağa alıyoruz. Tereyağını eriterek üzerine döküyoruz ve servis ediyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder