ASMA YAPRAKLI KAĞITTA LEVREK
3 levrek
4 domates
6 asma yaprağı
2 patates
2 çorba k. tereyağı
1 limon
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI: Levrekleri fileto yaptırıyoruz. Domatesleri, patatesleri ve limonu ince halkalar halinde doğruyoruz. 6 adet filetomuz için 6 parça yağlı kağıt kesiyoruz. Yağlı kağıtları sererek ilk önce asma yaprağını açıyoruz ve yağlı kağıdın alt tarafına doğru yerleştiriyoruz.
Üzerine birkaç dilim patates ve domates koyuyoruz. Onların da üzerine balığı koyuyoruz. Son olarak bir dilim limonu yerleştirip, tuzunu ve karabiberini de atıyoruz. Limon dilimlerinin üstüne bir parça tereyağı koyuyoruz. Yağlı kağıtları da kenarlarından kıvırarak kapatıyoruz.
Tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında pişiriyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder