RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

LEVREK PANE


LEVREK PANE


3 levrek
tuz
karabiber
yarım limon
PANELEMEK İÇİN:
un
yumurta
galeta unu
SALATASI İÇİN:
roka
marul

HAZIRLANIŞI: Patatesleri soyup kalın bir şekilde dilimliyoruz. Fırın kabına diziyoruz. Yarısını geçmeyecek kadar su döküp önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz. Yarı kıvamda piştiği zaman fırından çıkarıp üzerine, tuz, karabiber, pul biber ve biberiye serpiyoruz.

Biraz zeytinyağı döküp pişirmeye devam ediyoruz. Balıkları fileto olarak temizliyoruz. Karıştırma kabına alıyoruz. Limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip harmanlıyoruz. Düz bir tabağa alıp en az yarım saat bekletiyoruz.


Beklettikten sonra panelemek için, önce çırpılmış yumurta ardından un ve undan sonra galeta ununa bulayıp sıvıyağ koyduğumuz bir tavada kızartıyoruz. Servis tabağına, doğranmış roka, marul ve kırmızı soğanı koyuyoruz. Kızarmış balık ve patatesleri koyup servis ediyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder