RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

SOĞANLI VE KAYIN MANTARLI LEVREK


SOĞANLI VE KAYIN MANTARLI LEVREK


SOĞANLI LEVREK İÇİN:
1levrek
2 soğan
1 kase domates sos
4 defne yaprağı
1 limon
1 tatlı k. tane karabiber
tuz
zeytinyağı
MANTARLI LEVREK İÇİN:
1 levrek
2 çorba k. tereyağı
1 pk. kayın mantarı
4 diş sarımsak
2 dal biberiye
4 domates

HAZIRLANIŞI: Levreği temizliyoruz. Soğanları piyaz olarak doğrayıp zeytinyağı koyduğumuz bir tavada kavuruyoruz. Tane karabiberini ekliyoruz. Domates sosu döküyoruz. Piştikten sonra yayvan bir güveç kabına döküyoruz. Üzeri balıkları yerleştiriyoruz. Tuz ve karabiber serpiyoruz. Defne yaprağı ve limon dilimlerini koyuyoruz.

Üzerine biraz daha zeytinyağı serpip önceden ısıtılmış 220 derece fırında pişiriyoruz. Mantarlı levrek için, levreği temizliyoruz. Mantarları kalın bir şekilde doğrayıp fırın kaplarına koyuyoruz. Doğranmış sarımsak katıyoruz. Üzerine temizlenmiş balıkları koyuyoruz. Tuz ve karabiber serpiyoruz.
Balıkların üzerine tereyağı parçaları koyuyoruz. Üzerine doğranmış domates ve biberiye koyup önceden ısıtılmış 220 derece fırında pişiriyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder