RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

PATATESLİ PAZI SARMASI(Konya)


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Patatesli Pazı Sarması(Konya)
Malzemeler :
4 orta boy haşlanmış patates
1/2 kg pazı yaprağı
4 diş sarımsak
Yarım bardak zeytinyağı
1 limon suyu
4-5 adet Közlenmiş kırmızı biber
Tuz

Yapılışı:
Sarmısak iyice ezilir, zeytinyağı ve 1 limonun suyu ile karıştırılır, haşlanmış patatesler iyice ezilir, sarmısak- zeytinyağı-limonsuyu karışımının yarısı patatese eklenip iyice karıştırılır, pazı yaprakları kaynar suya batırılıp çıkarılır, ortadaki büyük damar kesilerek çıkarılır, diğer küçük damarlar bıçağın sapı ile ezilir, pazı yaprağı açılarak serilir,patates püresinden 1 kaşık konur düzeltilir, üzerine şerit şeklinde kesilmiş közlenmiş biber konur, sarılır. 2 cm eninde olacak şekilde kesilerek yan çevrilip servis kabına dizilir, malzemeler bitene kadar işleme devam edilir, en son ayırmış olduğumuz sarmısak sosu üzerine gezdirilir.



0 yorum:

Yorum Gönder