RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

YER ELMASI ÇORBASI( İstanbul)












Yer Elması Çorbası ( İstanbul )
Malzemeler :
* 1 kase yer elması
* 2 yemek kaşığı, kırmızı mercimek
* 2 yemek kaşığı, bulgur
* 2 yemek kaşığı, pirinç
* 1 tane, soğan
* 1 yemek kaşığı, tereyağı
* Dereotu
* Tuz
* Su

Yapılışı :
Öncelikle yer elmalarını soyalım ve incecik doğrayalım, bir tencereye alalım üzerine su ilave edip pişmeye bırakalım. Pişen yer elmalarını blendırdan gecirip püre haline getirelim bir kenara alalım. Ayrı bir tencereye tereyağını alalım, üzerine ince kıyılmış soğanı alıp soteleyelim. Üzerine suyunu ayarlayıp koyalım, su kaynayınca mercimeği, tuzunu, bulguru ve pirinçi ilave edelim, pişmeye bırakalım. Sonra yer elması püresini ilave edelim. Malzemelerimiz piştiğine emin olduktan sonra ince kıyılmış dereotunu üzerine serpelim ocaktan alalım
               

0 yorum:

Yorum Gönder