RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

MADIMAK(SİVAS-YOZGAT)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Madımak(sivas-yozgat)Malzemeler:
1 Kg Madımak
1,5 Litre Su
2 yemek kaşığı Bulgur
100 Gr Pastırma
3 yemek kaşığı Tereyağı
1 çay bardağı Zeytinyağı
1 orta boy Soğan
2 diş sarımsak
Tuz, Kırmızı pul biber
Sarımsaklı yoğurt
Yufka Ekmek

Yapılışı:
1 litre suyu kanamaya bırakıyoruz Diğer tarafta yaz mevsiminde olursa taze madımaklar yıkandıktan sonra ince ince satır yardımıyla kıyılır kaynayan suya bırakılır. Biz yazdan buzluğa konmuş 1 kg madımağı kaynayan suya boşaltıyoruz. Orta ateşte yaklaşık yarım saat pişen madımağın üzerine 2 yemek kaşığı bulgur atıyoruz. Diğer tarafta 3 yemek kaşığı tereyağına 1çay bardağı zeytinyağını 1orta boy sağanı ince ince doğrayarak katıyoruz. İki diş sarımsakla 100 gr kadar pastırmayı da ilave edip kavrulmaya bırakıyoruz. Ocaktan alırken birazda pul biber katıyoruz. Kaynayan madımağın üzerine boşaltıyoruz Bir tatlı kaşığı dolusu da tuz atıp beş dakika daha pişiriyoruz Yarım kg yoğurda iki diş sarımsak ezip madımağın üzerine dökerek servis yapıyoruz yufka ekmekle yenilecektir..
             

0 yorum:

Yorum Gönder