RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

TARÇINLI KURABİYE

TARÇINLI KURABİYE

- 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı nişasta
- 6 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Üzeri İçin :
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
( Oda sıcaklığındaki margarin, nişasta, pudra şekeri, tarçın, vanilya, kabartma tozu, un yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlanıp hafifçe avuç içinle bastırılır. Yağlanmış unlanmış fırın tepsisine dizilen kurabiyeler 160 derecede üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir. Piştikten sonra kurabiyeler ılınmaya bırakılır. Üzerlerine pudra şekeri ve tarçın karışımı serpilerek servis yapılır. )

0 yorum:

Yorum Gönder