RSS

1 Ekim 2012 Pazartesi

ÜZÜM HOŞAFI(ÜZÜM KOMPOSTOSU)

Üzüm Hoşafı ( Üzüm Kompostosu )

Üzüm Hoşafı ( Üzüm Kompostosu )


MALZEMELER
2 su bardağı kuru üzüm (tercihen sarı çekirdeksiz üzüm)
5 su bardağı su
1 çay bardağı şeker
Bu hoşaf tarifi 4 kişiliktir

Üzüm Hoşafı Tarifi
Üzümlerin sapını çöpünü ayıklayın. Üzerini örtecek kadar suda 5 dakika bekletip sudan çıkarın. Bir tencereye alın. 4 su bardağı su ilave edin. Önce harlı ateşte bir taşım kaynatın. Daha sonra ateşi kısıp 15 dakika daha pişirin. Üzümler yumuşayınca şekerini ilave edin. 5 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alın. Soğumaya bırakın. Kâse veya bardaklarda (isterseniz tanelerini süzerek) servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder