RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

ÇÖREK OTLU KURABİYE

ÇÖREK OTLU KURABİYE- 250 gr. tereyağı yada margarin (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı çörek otu
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta ( akı içine, sarısı üzerine )
- 3 su bardağı un
( Yumurta sarısı hariç tüm malzemeleri bir kaba alın ve iyice yoğurun.
Hamuru 2-3 cm. kalığında oklava ile açarak kurabiye kalıbı ile şekil verin.
- - yada elinizle ufak parçalar kopartarak avucunuzda yuvarlayarak da şekil
verebilirsiniz - - Şekil verdiğiniz kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Üzerine bir fırça yardımıyla ayrılan yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış
180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin. )

0 yorum:

Yorum Gönder