RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

ELMALI TURTA










ELMALI TURTA

Hamuru İçin :- 125 gr.(yarım paket) margarin yada tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
İç Harcı İçin : - 3 adet elma rendesi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz (arzuya göre)

( Öncelikle iç malzeme hazırlanır. Elmalar yıkanır, kabukları soyulur ve
rendelenir. Rendelenmiş elma ve şeker bir tavada orta ateşte karıştırılarak
pişirilir. Elmalar suyunu salıp çekince tarçın ve arzuya göre ceviz ilave edilip
ocaktan alınır. Bir kenarda soğumaya bırakılır. Margarin yada tereyağı, şeker,
yumurta, vanilya, tozşeker bir karıştırılır. Azar azar un ilave edilir. Kulak
memesi yumuşaklığında bir kıvam elde edene kadar hamur yaoğrulur.
Hamurdan elma büyüklüğünde parça ayrılır (üzerindeki kafesler için) bir
kenarda bekletilir. Hamurun kalanı da yarım saat kadar bekletilir-dinlendirilir.
Dinlenen hamur merdane ile tart kalıbı yada borcam büyüklüğünde açılır.
Yağlanan tart kalıbının yada borcamın içine hamur yerleştirilir. Kenarlarından
bastırıp yükseltilir. Hazırlanan soğutulan elmalı iç harç hamurun üzerine eşit
miktarda dağıtılır. Hamurdan elma büyüklüğündeki parçayı 2-3 cm. kalınlığında
merdane ile açın. Sonra şeritler keserek kafes kafes elmalı harcın üzerine
kapatılır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında tartın üzeri kızarıncaya kadar
pişirilir. Arzuya göre soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis
yapabilirsiniz. )



 

0 yorum:

Yorum Gönder