RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

MAHLEPLİ ÇATAL

MAHLEPLİ ÇATAL

- 125 gr.(yarım paket) margarin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yumurta (akı içine-sarısı üzerine)
- Alabildiği kadar un
- Susam, çörek otu (üzeri için)

( Oda sıcaklığında margarin, sıvıyağ, yoğurt, mahlep, tuz, toz şeker, sirke,
1 yumurtanın akı bir kapta karıştırılır. İçine azar azar un ilave edilerek
yoğrulmaya başlanır. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar un ekleyin
ve yoğurun. Hamuru 15-20 dk. kadar dinlendirin. Daha sonra hamurdan eşit
parçalar kopartarak her bir parçaya çatal şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine
dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve arzuya göre çörek otu ,susam serpin.
180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. )

0 yorum:

Yorum Gönder