RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

KAKAOLU PANDİSPANYA ( tarif 2 )

KAKAOLU PANDİSPANYA ( tarif 2 )
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı sıcak su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
( Yumurta aklarını bir kapta krem şanti kıvamına gelinceye kadar şekerin
yarısı ile çırpın. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını, kalan şekerle 2 yemek
kaşığı kaynar su ekleyerek birkaç dakika çırpın. Şeker erimiş olmalıdır..
şeker eriyince yağı ekleyin ve tekrar çırpın. Derince bir kap içine kakaoyu,
unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyin. İçerisine çırpılmış yumurta akları
ve sarılarını da ekleyerek bir tahta kaşık yardımı ile çok az karıştırın.
Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 170-180 derece
fırında yaklaşık 40-45 dk. kadar pişirin. )

0 yorum:

Yorum Gönder