RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

KAKAOLU PANDİSPANYA (1 )

KAKAOLU PANDİSPANYA (1 )- 5 adet yumurta (akları ve sarıları ayrılmış)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 fiske tuz
- 2 yemek kaşığı kakao
( Yumurtaların sarılarını şekerle birlikte şeker eriyip kremamsı bir kıvam
alana kadar çırpın.Yumurta aklarını ayrı bir kapta 1 fiske tuzla birlikte kar
gibi olana kadar çırpın. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı, nişastayı ve
kakaoyu eleyerek yumurta sarılarına ekleyin ve karıştırın ( çok hızlı olunması
gerekiyor, çünkü sarılar katılaşabilir ve/veya aklar sönebilir acele edilmelidir )
Bu karışımı aklara ekleyip bir tahta kaşık veya spatula ile akları söndürmemeye
çalışarak karıştırın. Yağlanmış kelepçeli kalıba dökün. 170 derece fırında 45-50
dk. kadar pişirin. )

0 yorum:

Yorum Gönder