RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

SADE PANDİSPANYA ( tarif 2 )

SADE PANDİSPANYA ( tarif 2 )

- 4 adet yumurta

- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı sıcak su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
( Yumurta aklarını bir kapta krem şanti kıvamına gelinceye kadar şekerin
yarısı ile çırpın. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını, kalan şekerle 2 yemek
kaşığı kaynar su ekleyerek birkaç dakika çırpın. Şeker erimiş olmalıdır..
şeker eriyince yağı ekleyin ve tekrar çırpın. Derince bir kap içine unu,
kabartma tozunu ve vanilyayı eleyin. İçerisine çırpılmış yumurta akları ve
sarılarını da ekleyerek bir tahta kaşık yardımı ile çok az karıştırın.Yağlanmış
ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında yaklaşık
40-45 dk. kadar pişirin. )

0 yorum:

Yorum Gönder