RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

SADE PANDİSPANYA ( 1 )

SADE PANDİSPANYA ( tarif 1 )

- 5 adet yumurta (akları ve sarıları ayrılmış)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 fiske tuz
( Yumurtaların sarılarını şekerle birlikte şeker eriyip kremamsı bir kıvam
alana kadar çırpın.Yumurta aklarını ayrı bir kapta 1 fiske tuzla birlikte kar
gibi olana kadar çırpın. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve nişastayı eleyerek
yumurta sarılarına ekleyin ve karıştırın ( çok hızlı olunması gerekiyor, çünkü
sarılar katılaşabilir ve/veya aklar sönebilir acele edilmelidir ) Bu karışımı aklara
ekleyip bir tahta kaşık veya spatula ile akları söndürmemeye çalışarak karıştırın.
Yağlanmış kelepçeli kalıba dökün. 170 derece fırında 45-50 dk. kadar pişirin. )

0 yorum:

Yorum Gönder