RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

ÜZÜMLÜ PORTAKALLI KEK

ÜZÜMLÜ PORTAKALLI KEK

 - 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 100 gr. margarin
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı süt
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un

( Yumurta ve toz şekeri iyice çırpın. Margarin, tuz, süt ve portakal kabuğu
rendesini ekleyip çırpmaya devam edin. Unu ve kabartma tozunu eleyerek
karışıma ekleyin. Biraz daha çırpıp çekilmiş ceviz ve kuru üzümü ekleyin.
Unlanmış ve yağlanmış kek kalıbına hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 170-180
derece fırında 35-45 dakika kadar pişirin. )

0 yorum:

Yorum Gönder