RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

REÇELLİ KURABİYE

REÇELLİ KURABİYE
- 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta
- Aldığı kadar un
- 1 çay bardağı dövülmüş fındık içi
- Ahududu reçeli

( Margarin, pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya,yumurta ve aldığı kadar
un bir kaba alınır ve yoğrulur. Hamur toparlanmaya başlayınca fındık içi ilave
edilir ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. Karışımdan ceviz
büyüklüğünde parçalar koparılır. Elde yuvarlak bir şekil verdikten sonra
yağlanmış tepsiye dizilir. Reçel koyulacağı için kurabiyelerin ortasına
parmakla hafifçe bastırarak oyuklar oluşturulur. 170-180 derecelik fırında
kurabiyeler pembeleşinceye kadar pişirilir. Pişen kurabiyelere oluşturulan
oyuklara reçel (ahududu,portakal,böğürtlen,çilek vb.) koyulur. Birkaç dk.
kapatılan sıcak fırında kurabiyeler tutulduktan sonra servis yapılabilir.
)

0 yorum:

Yorum Gönder