RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

DEĞİŞİK ELMALI KURABİYE








ELMALI KURABİYE


Hamuru İçin :- 125 gr. margarin (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı fındık yağı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
İçi İçin :- 2 adet rendelenmiş elma
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 su bardağı toz şeker
( Tüm hamur malzemeleri iyice yoğrulur ve bir kenarda dinlendirilir.
Kurabiyenin iç harcı için 2 adet elmanın kabukları soyulur ve rendelenir.
Bir tavada rendelenmiş elmalar, 1 yemek kaşığı tarçın ve 1 su bardağı toz
şeker 5-10 dk. kadar elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Hazırlanan
iç harç soğumaya bırakılır. Dinlendirilen hamur oklava ile 1-2 cm. kalınlığında
açılacaktır. Tezgah unlanır. Hamur oklava ile büyükçe ve düzgün bir yuvarlak
şekil alana kadar açılır. Bir su bardağı ile yuvarlaklar kesilir. Her bir kurabiye
için alt ve üst olmak üzere 2 adet yuvarlak gerekecektir. Bir alt taban olmak
üzere bir de üst parça kullanılacaktır. Alt tabanın üzerine hazırlanan soğutulan
harçtan göz kararı kapatıldığında taşmayacak kadar koyulur. Üstlerine
kapatılacak 2.parçalara (ben huninin ucunu kullandım) delik açılarak elmalı
harcın kurabiyenin üzerinden görünmesi sağlanır. Alt üst olmak üzere kapatılan
kurabiyelerin kenarları açılmasın diye çatalla bastırılır. Yağlanmış fırın tepsisine
dizilir. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirilir.
Fırın ısısı çok yüksek olmamalı kurabiyeler ağır ağır pişmelidir ki içleri hamur
kalmasın.. Fırından çıkan kurabiyeler 5 dk. ılınmaları için dinlendirilir. Ilık
haldeyken kurabiyelere pudra şekeri serpilir. )




0 yorum:

Yorum Gönder