RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

KABAKLI PATATESLİ KEK

KABAKLI PATATESLİ KEK- 3 yumurta
- 3 orta boy kabak
- 3 orta boy patates
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1-2 dal dereotu
- 1-2 dal maydanoz
- Tuz, karabiber, kırmızıbiber ( 1’er tatlı kaşığı )
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- Susam, çörek otu ( üzeri için )
( Kabak ve patatesleri küp küp doğrayın. Dereotu ve maydanozu da ince ince kıyıp ekleyin. Bir kasede yumurta, yoğurt, sıvıyağ ve baharatları karıştırıp, kabak ve patateslerin üzerine dökün. Un ve kabartma tozunu da ekleyerek tüm harcı harmanlayın. Karışımı yağlanmış tepsiye döküp, üzerini susam ve çörek otu ile süsleyin. 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. )


0 yorum:

Yorum Gönder