11 Ekim 2012 Perşembe
NİŞASTA HELVASI( Sinop)
Nişasta Helvası ( Sinop)Malzemeler: 2 su bardağı buğday nişastası, 2 su bardağı toz şeker, 4 yemek kaşığı tereyağı, su
Yapılışı: Derin bir kapta 2 su bardağı buğday nişastası ve 2 su bardağı toz şeker bir miktar suyla karıştırılarak boza kıvamına getirilir. Nişastanın topaklanmaması için iyice ezmek gerekmektedir. Hazırlanan karışım yayvan bir tencerede eritilen 4 yemek kaşığı tereyağıyla sürekli karış...tırılarak kavrulur. Tane tane oluncaya kadar sürekli ezip karıştırarak kavurmaya devam edilir. Altını kapatmadan önce servis sırasında daha parlak görünmesi için, üzerine 1 yemek kaşığı kadar toz şeker serpilir. Bir dakika kadar kavrulduktan sonra tatlımız servise hazırdır.
Etiketler:
TATLILAR,
YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder