RSS

26 Eylül 2012 Çarşamba

ACILI EKMEK



ACILI EKMEK


Hamuru için;
6 su bardağı un
1 yemek kaşığı yumuşak margarin
1 paket instant maya ( Dr. Oetker instant maya * yeşil paket * )
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
Aldığı kadar ılık su


Hamurun yapılışı ;
su hariç bütün malzemeler bir kaba alınıp karıştırılır. Yavaş yavaş ılık su ilave edilerek kulak memesinden biraz yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur elde edilir. 45-50 dk mayalandırılır.

Acılı harcı için;
2 adet orta boy kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ ( yağı asla azaltılmayacak tadı bozulur )
1 yemek kaşığı pul biber
1.5 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
Harcın hazırlanışı ;
Soğanlar küp küp doğranır ve sıvıyağ ile kavrulur. Kavrulduktan sonra içerisine biber salçası, domates salçası ve pul biber konur ve biraz daha kavrulur. ** Harca tuz atılmıyor..

**

EKMEĞİN HAZIRLANMASI
Mayalanan hamurun üzerine biraz sıvıyağ dökülür ve dikdörtgen fırın tepsisine ( fırınların kendisinde olan) cevizden az iri parçalar alınarak arada boşluk bırakmadan margarinle yağlanmış tepsiye dizilir ve üzerine biraz bastırılır. ( Margarinle yağlamaz da sıvıyağ ile yağlarsanız hamur toplanır. ) Üzerine harcı yayılır ve 180 derecelik önceden sadece 5 dakika ısıtılmış fırında 30-45 dk arası pişirilir

0 yorum:

Yorum Gönder