RSS

26 Eylül 2012 Çarşamba

ÇİÇEK KEK



ÇİÇEK KEK

1,5 su bardağı şeker
4 yumurta
1 su bardağı su
1 su bardağı ayçiçek yağ
3 bardak un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao

önce şeker ve yumurtayı iyicene çırpın.su,yağ un,vanilya ,kabartma tozu sırayla ilave edip mikserle karıştırmaya devam edin.hamurun yarısını ayrın ve kakao ilave edin.ben göz kararı fazla koydum.ne kadar kakao koyarsanız bir o kadar un miktarınıda sade hamura ekleyin.tepsiyi yağlayın kepçe yardımı ile tepsinin tam ortasına önce kakao karışımdan 1 kepçe sonra sade hamurdan bir kepçe koyun bu işlemi hamurlar bitene kadar devam ettirim hep tepsinin ortasına dökün siz döktükçe hamur kendiliğinden yayılacaktır.kahvaltı bıçağı ile dıştan içe doğru kesin pasta keser gibi düşünün.fotoğrafa yakından bakarsanız şekli daha iyi anlayabilirsiniz.175 derece ısınmış fırında 40-45 dak pişirilecek.

0 yorum:

Yorum Gönder