RSS

30 Eylül 2012 Pazar

PİRPİRİM AŞI(SEMİZ OTU)

PİRPİRİM AŞI


1 demet semizotu
200 gr et
1 çay b. yeşŸil mercimek
1 su b. nohut
Yarım çay b. bulgur
2 kuru soğŸan
3 dişŸ sarımsak
1 limonun suyu
1 çorba k. salça
1 çorba k. biber salçası
Tuz
Biber
1 çorba k. tereyağŸı
HAZIRLANIŞI: Ö–nce soğŸan ve sarımsağŸı tereyağŸında soteleyin. Üœzerine kıymayı ve kuzu etini alıp çevirin. Üœzerine salçayı ilave edin. Üœzerine haşŸlanmışŸ nohutu, mercimeğŸi ekleyin. Üzerine doğŸranmışŸ semizotlarını da ilave edin. En son bulguru ve limon suyunu koyun.

Tuzunu da ilave edip kapağŸını kapatarak 5 dakika pişŸirin. Semizotları sönünce üzerine çok az sıcak su ilave edin. KapağŸını açmadan 15 dakika pişŸirin. Hafif ekşŸi ve çok lezzetli.

 

0 yorum:

Yorum Gönder