RSS

29 Eylül 2012 Cumartesi

SOFRANIN SULTANI


SOFRANIN SULTANI


3,5 su b. pirinç
350 gr. kuzu eti
1 soğan
1 pk. mantar
1 kırmızı biber
2 patates
2 havuç
2 çorba k. tereyağı
sıvıyağ
tuz
su


GARNİTÜRÜ İÇİN:
marul
yoğurt
domates

HAZIRLANIŞI: Patatesleri ve havuçları soyuyoruz. Küp küp doğrayarak sıvıyağda ayrı ayrı kızartıyoruz. Kızartmaları havlu kağıdın üzerine alıp yağını çektiriyoruz. Pilav tenceresine sıvıyağ döküyoruz. Pirinci iyice yıkayıp tencereye alarak kavurmaya başlıyoruz. Peşinden tereyağını verip kavurmaya devam ediyoruz. Tuzunu atıyoruz.

Biraz daha kavurduktan sonra üzerine sıcak suyunu döküyoruz. Kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Eğer ki suyu az gelirse sıcak olmak şartıyla tekrar su ekleyebilirsiniz.

Pilavımız suyunu çekip pişince altını kapatıyoruz. Geniş bir tavaya sıvıyağ döküyoruz ve kuşbaşı doğranmış eti koyarak soteliyoruz. Ayrı bir tavada mantarı soteliyoruz. Kırmızı biberi de doğrayarak etin tavasında soteliyoruz. Tuzunu atıyoruz. Mantarları da etin tavasına alıp karıştırıyoruz. Geniş bir kaseye mantarlı etli karışımı koyuyoruz.

Üzerine pilavın bir kısmını dökerek üzerine düzlüyoruz. Kenarlarına havuçları koyuyoruz. Bir kat daha pilav dökerek düzeltiyoruz. Üzerine patates koyarak bir kat daha pilav döküyoruz. Kaseyi servis tabağına ters çeviriyoruz. Tabağın kenarlarına doğranmış marul, domates ve yoğurt koyarak servis ediyoruz.



 

0 yorum:

Yorum Gönder