RSS

30 Eylül 2012 Pazar

SEBZE ŞİŞ


SEBZE ŞİŞ


2 kabak
2 patlıcan
1 kırmızı biber
5 dilim tost ekmeği
kaşar peyniri
1 domates
1 tutam fesleğen
sıvıyağ
tuz
karabiber
1 kıvırcık
HAZIRLANIŞI: Kabakları ve patlıcanları ince ince dilimliyoruz. Tavaya az sıvıyağ dökerek kabak ve patlıcan dilimlerini yarı kıvamda pişirip ikisini ayrı tabaklara alıyoruz.
Tost ekmeklerinin kenarlarını kesip ortalarını alıyoruz. Kaşar peyniri, domatesleri, kırmızı biberi ve ekmekleri boyları patlıcanın enini geçmeyecek şekilde dilimliyoruz.

Patlıcan ve kabakların uç kısımlarına kaşar peyniri, domates, ekmek, biber ve en üste fesleğen yaprağı koyuyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz. Bütün dilimleri sardıktan sonra çöp şişlere geçiriyoruz, fırın tepsisine diziyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, peynir eriyene kadar pişiriyoruz. Kıvırcığı elimizle kırarak servis tabağının zeminine koyuyoruz. Üzerine fırından çıkardığımız şişleri dizerek servis ediyoruz.

 

0 yorum:

Yorum Gönder