RSS

26 Eylül 2012 Çarşamba

AÇMA(POĞAÇA)



AÇMA


3 bardak un
yarım paket yaşmaya
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
1 yumurta(sarısı üzerine)
1 su bardağına yakın ılık su

malzemeleri hamur haline getirdikten sonra cevizden biraz büyük parçalar koparıp yağlı tepside elimizle açabildiğimiz kadar yuvarlak açıyoruz(isteğe göre içine zeytin yada patates koyup içli açmada yapabiliriz)sonra bu açtığımız hamuru rulo yapıp bir ucundan sağa bir ucundan sola büküyoruz ve iki ucunu halka olacak şekilde birleştiriyoruz.üzerine yumurta sürüp180 derecede pişiriyoruz.yumuşaklığı lezzetiyle pastane açmalarını aratmıyor tavsiye ederim

0 yorum:

Yorum Gönder