RSS

29 Eylül 2012 Cumartesi

PATATES PÜRELİ FIRINDA PANE TAVUK



PATATES PÜRELİ FIRINDA PANE TAVUK


2 tavuk göğüs
1 çay b. süt
1 şişe maden suyu
2 yumurta
galeta unu
tuz
karabiber
PÜRESİ İÇİN:
4 patates
1,5 su b. süt
2 çorba k. tereyağı
tuz
GARNİTÜRÜ İÇİN:
4 kırmızı biber
5 yeşil biber

HAZIRLANIŞI:Tavuk göğüsleri iri doğrayarak bir kaseye alıyoruz. Üzerine sütü, maden suyunu döküyoruz. Tuzunu ve karabiberini atarak karıştırıyoruz.Bu karışımda tavukları 1 saat kadar bekletiyoruz. Bir tabağa galeta unu, bir tabağa un koyuyoruz. Bir tabağa da yumurtaları kırarak çırpıyoruz.Marine ettiğimiz tavukları önce una sonra yumurtaya sonra da galeta ununa bulayarak paneliyoruz.

Fırın tepsisine tavukları diziyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.Püresi için patatesleri haşlıyoruz ve rendeliyoruz. Bir tencereye patatesi, sütü ve tereyağını koyuyoruz. Karıştırıyoruz ve pişiriyoruz.Püreyi pişirirken tuzunu da atıyoruz.Biberleri ayıklıyoruz ve iri doğruyoruz. Biberleri yağda kızartıyoruz. Servis tabağına püreyi döküyoruz. Üzerine pişen tavukları koyuyoruz.En üste de kızarmış biberleri koyarak servis ediyoruz.



 

0 yorum:

Yorum Gönder