RSS

29 Eylül 2012 Cumartesi

SEBZE GÜVECİ




SEBZE GÜVECİ

yarım kg fasulye
yarım kg domates
2 patlıcan
5 yeşil biber
2 soğan
5 diş sarımsak
1 çorba k. tereyağı
tane karabiber
2 defne yaprağı
tuz

HAZIRLANIŞI:Fasulyeleri ayıklayıp iri iri kırıyoruz. Soğanı ve sarımsakları yemeklik doğruyoruz. Güveci ocakta ısıtıp içine sıvıyağ döküyoruz. Fasulyeyi koyuyoruz.
Patlıcanları alacalı soyarak iri doğruyoruz. Fasulyenin üzerine patlıcanı koyuyoruz. Domatesleri soyarak küçük küp şeklinde doğruyoruz.

Biberleri de ayıklayarak küp doğruyoruz. Domates ve biberleri de en üste ilave ediyoruz. Defne yapraklarını, tane karabiberleri koyuyoruz. Tuzunu atıyoruz.Tereyağını ilave ediyoruz. Bir parça yağlı kağıtla güvecin üzerini kapatıyoruz. Yağlı kağıdın kenarlarını içine bastırıyoruz.İki kat da aluminyum folyo kesip üstüste güvecin üzerine kapatıyoruz. Ocak üzerinde pişmeye bırakıyoruz. Yarım saat kadar pişirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.




 

0 yorum:

Yorum Gönder