RSS

29 Eylül 2012 Cumartesi

KAFESLİ KANDİL KEBABI


KAFESLİ KANDİL KEBABI


3 su b. pirinç
400 gr. kuzu eti
1 soğan
3 domates
2 yeşil biber
2 patates
1 su b. bezelye
1 çorba k. domates salçası
1 çorba k. tereyağı
tuz
karabiber
sıvıyağ
su
KAFESİ İÇİN:
2 patlıcan
2 kabak
sıvıyağ
tuz

HAZIRLANIŞI: Kuzu etlerini kuşbaşı doğruyoruz. Derin bir tavaya sıvıyağ döküyoruz. Kuzu etlerini yağda kavuruyoruz. Soğanı yemeklik doğruyoruz.
Etin üzerine ilave ediyoruz. Salçayı ekliyoruz. Az sıcak su koyarak kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.

Domates ve biberleri küp doğrayarak tencereye ilave ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz, suyunu çekene dek pişirmeye devam ediyoruz. Patlıcan ve kabakları dikine ince dilimlere kesiyoruz. Hepsini fırın tepsisine alıyoruz. Üzerlerine tuz ve karabiber atıyoruz.

Sıvıyağ döküyoruz. Önceden ısıtılmış 210 derecelik fırında pişiriyoruz. Ayrı bir tencereye tereyağını alıyoruz. İyice yıkadığımız pirinçleri de tencereye koyarak kavuruyoruz. Pirinçleri kavurduktan sonra sıcak suyunu verip pilavı pişmeye bırakıyoruz. Bezelyeyi haşlıyoruz. Patatesleri soyarak küp doğruyoruz ve kızartıyoruz.

Yuvarlak bir cam kaba buzdolabı poşeti seriyoruz. Kenarlara kabak ve patlıcan dilimlerini diziyoruz. En alt kata etli harcı döküyoruz. Spatulayla düzeltip üzerine haşlanan bezelyeyi koyuyoruz. Üzerine iki kaşık pilav koyuyoruz.

Onun da üzerine patates kızartmasını koyuyoruz. Kalan pilavı da en üstüne dökerek düzeltiyoruz. Düz bir servis tabağına ters çeviriyoruz. Üzerini domates ve fesleğenle süsleyerek servis ediyoruz.

 

0 yorum:

Yorum Gönder