RSS

29 Eylül 2012 Cumartesi

PİDELİ KEBAP


PİDELİ KEBAP


1 ramazan pidesi
400 gr. kuzu eti
2 patates
5 domates
5 yeşil biber
1 kase yoğurt
tuz
karabiber
sıvıyağ

HAZIRLANIŞI: Pideyi küp küp doğruyoruz ve servis tabağının zeminine koyuyoruz. Patatesleri soyuyoruz ve kibrit şeklinde doğruyoruz veya kibrit şeklindeki rendeden
rendeliyoruz. Sıvıyağda kızartıyoruz. Etleri ince parmak şeklinde doğruyoruz. Tavaya sıvıyağ dökerek etleri yüksek ateşte çevirerek pişiriyoruz. Biberleri doğruyoruz.

Etler suyunu bırakıp çekince biberini ekliyoruz. Domateslerin kabuklarını soyup küp doğruyoruz ve tavaya alıyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Birkaç dakika daha pişirip altını kapatıyoruz.

Yoğurdu çırpıyoruz ve servis tabağın üzerindeki pidelerin üzerine döküyoruz. Üzerine patatesleri, en üste de etleri koyarak servis ediyoruz.

 

0 yorum:

Yorum Gönder