RSS

30 Eylül 2012 Pazar

KABAK KARNIYARIK


KABAK KARNIYARIK


4 kabak
300 gr. kıyma
1 soğan
2 domates
2 yeşil biber
1 çorba k. salça
2 diş sarımsak
sıvıyağ
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI: Kabakları uzunlamasına ikiye kesiyoruz. İçlerini kaşıkla boşaltıyoruz. Geniş bir tavaya kabaları diziyoruz. Üzerine suyunu koyup haşlıyoruz.İç harcı için, soğanı ve sarımsağı yemeklik doğruyoruz. Tavaya sıvıyağ döküyoruz ve soğanla sarımsağı kavuruyoruz. Kıymasını da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.

Salçasını ekliyoruz. Bir domatesi soyarak küçük küçük doğruyoruz.Bir tane biberi de küçük küçük doğruyoruz. Kıymayı kavurduktan sonra biberi ve domatesi de ekliyoruz.


Tuzunu karabiberini atıyoruz.Az sıcak su döküyoruz. Kaynayınca altını kapatıyoruz. Haşladığımız kabakları yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.

Hazırladığımız iç harcı da içlerine paylaştırıyoruz. Ayırdığımız biberi ve domatesi dilimleyerek kabakların üzerine birer tane koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.


 

0 yorum:

Yorum Gönder