RSS

30 Eylül 2012 Pazar

ŞEHRİYELİ PİLAV



 

 

 

 

 

 

 

 

 

ŞEHRİYELİ PİLAV

Malzemeler; 4 kişilik




2 su bardağı Pilavlık Pirinç
5 yemek kaşığı Yağ
4 su bardağı Su ya da Et Suyu
1 kahve fincanı Şehriye (arpa, tel veya yıldız)
Tuz

 
Pirinç ayıklanır. Yıkanır ve süzülür.
3 kaşık yağ, tencerede kızdırılır. İçine şehriyeler katılarak pembemsi renk alana kadar çevrilir. Üzerine 4 bardak Su (et ya da tavuk suyu olur) katılır. Tuzu ilave edilir. Kaynamaya bırakılır. Kaynayınca pirinçler içine konur.
Suyunu çekince ateşten alınır. Geri kalan yağ kızdırılarak üstüne dökülür. Kapağı kapatılarak, demlenmeye bırakılır. 20 dakika sonra bir servis kaşığı ile iyice karıştırılır. 5 dakika daha bekletilir. Sonra servis yapılır.
Sıcakken Servis Yapın. Üzerine karabiber konursa lezzetli olur.

0 yorum:

Yorum Gönder