RSS

30 Eylül 2012 Pazar

İMAM BAYILDI


 

 

 

 

 

 

İMAM BAYILDI


4 patlıcan
3 soğan
4 domates
7 yeşil biber
3 diş sarımsak
1 çorba k. domates salçası
sıvıyağ
tuz
karabiber
su


HAZIRLANIŞI: Patlıcanları yarı kıvamda közlüyoruz.(Ben bu sefer kızarttım ikiside güzel oluyor) Kabuklarını soyuyoruz. Soğanları piyazlık doğruyoruz. Sarımsakları da doğruyoruz.Tencereye sıvıyağ dökerek soğan ve sarımsakları kavuruyoruz. 1 domatesi üzeri için ayırıyoruz. Domatesleri soyuyoruz ve küçük küp şeklinde doğruyoruz.

Biberlerin ikisini ince ince doğruyoruz. Soğanların peşinden biberleri de ilave ediyoruz. Biraz çevirdikten sonra salçasını ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Domatesini de tencereye koyarak karıştırıyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Kabuklarını soyduğumuz patlıcanları cam fırın kabına diziyoruz. Üzerlerine tuz ve toz şeker serpiyoruz.

Patlıcanların ortasını bıçakla çiziyoruz. İçlerini açıyoruz ve hazırladığımız domatesli harcı dolduruyoruz. Ayırdığımız domatesi iri iri dilimleyerek patlıcanların üzerlerine birer tane yerleştiriyoruz.Biberleri de birer tane üstlerine yerleştiriyoruz. Domates harcı tenceresinde kalan sosu suyla hafif açıyoruz. Patlıcanların üzerine döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.(yanına domatesli pilav yaptım onunda tarifi var tavsiye ederim.)







 

0 yorum:

Yorum Gönder