RSS

30 Eylül 2012 Pazar

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA


ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA


1 kg taze barbunya
3 havuç
1 soğan
3 diş sarımsak
1 çorba k. domates salçası
1 domates
yarım limon
1 tutam maydanoz
zeytinyağı
tuz
şeker
su

HAZIRLANIŞI: Barbunyayı ayıklıyoruz. Tencereye barbunyayı ve sıcak suyunu koyuyoruz. Limonu dilimleyip içine atıyoruz ve yarı kıvamda haşlıyoruz.

Soğanı ve havucu doğruyoruz. Ayrı bir tencereye zeytinyağı döküyoruz. Soğanı ve havucu kavuruyoruz. Domatesi soyuyoruz ve doğruyoruz. Havuç rengini bırakınca domatesi de tencereye ilave ediyoruz. Barbunyayı süzüyoruz ve pişirme tenceresine alıyoruz. Hepsini bir kavuruyoruz. Üzerine sıcak su koyuyoruz. Tuzunu ve şekerini döküyoruz. Kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.










 

0 yorum:

Yorum Gönder