RSS

26 Eylül 2012 Çarşamba

KOKOŞ PASTA



KOKOŞ PASTA

1 adet kakaolu pandispanya

Krema için:

1 litre süT
 1 su bardağı tozşeker
 2 çorba kaşığı un
 2 çorba kaşığı nişasta
 100 gr. tereyağı
 1 parça damla büyüklüğünde damla sakızı
 1 çay bardağı karışık granül (meyveli pasta şekeri)
1 çay bardağı dövülmüş badem


Keki ıslatmak için:

1 su bardağı süt
 Yarım tatlı kaşığı toz şeker
 
Üzerine:
250 gr. pişmaniye

Süslemek için:
Damla çikolata
Meyve şekerlemesi


Pandispanyayı ıslatmak için süt ve toz şekeri karıştırın.Kekin alt parçasını servis tabağına alın ve üzerini sütlü karışımın yarısı ile ıslatın.Kalan sütle de diğer pandispanya parçasını ıslatın.
Krema için sütü bir tencereye alın.Toz şeker,un ve nişasta ilave edip koyu bir kıvam alana kadar tahta kaşıkla karıştırın.
Ocağın altını kapatın ve dövülmüş damla sakızı ile tereyağını ekleyip,telle çırparak soğumasını sağlayın.
Karışımın yarısına karışık granül meyve şekeri ve bademi katıp karıştırın.
Sütle ıslattığınız pasta tabanının üzerine granül meyve şekerli kremayı yayın.Diğer parçayı üzerine kapatın.
Sade kremayı üzerine boşaltıp heryerini kaplayın.Soğuması için buzdolabında 1 saat bekletin.
Servis yapmadan 15 dk. önce Üzerini didiklenmiş pişmaniye ile kaplayın.
Damla çikolata ve meyve şekerlemesi ile süsledikten sonra dilimleyerek servis yapın.

NOT:granül büyük marketlerde satılmaktadır.dilerseniz üstüne yenilebilen incilerdende atabilirsiniz ama şart değil

0 yorum:

Yorum Gönder