RSS

30 Eylül 2012 Pazar

MANTARLI ISIRGANLI GÖZLEME




 

 

 

 

 

 

MANTARLI ISIRGANLI GÖZLEME

Malzemeler:
3 Su B. Un
1 Tatlı K. Yaş Maya
1 Çay B. Yoğurt Suyu
1 Tatlı K. Tuz
Su

İç Harcı İçin:
1 Pk. Mantar
1 Demet Isırgan
5 Yeşil Soğan
150 Gr. Beyaz Peynir
100 Gr. Kaşar Peyniri
Tuz
Karabiber

Üzeri İçin:
Tereyağı

İç Harcı için: Isırganı ve yeşil soğanı ince ince doğrayıp karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine tuz ve karabiber serpip karıştırıyoruz. Karıştırma kabına unu ve tuzu koyup ortasını havuz şeklinde açıyoruz.

Yaşmayayı ve yoğurt suyunu ilave edip ortasından yoğurmaya başlıyoruz. Ilık su ilavesi yaparak kulak memesi kıvamında hamur yapıyoruz.
Hamuru 1 saate yakın dinlendiriyoruz. Hamurları bezelere ayırıp incecik açıyoruz. Açtığımız hamuru tezgahın üzerine alıp üstine mantarları rendeliyoruz.
Tuzunu ve karabiberini serpiyoruz. Bunun üzerine ısırganı, rendelenmiş kaşarı ve beyaz peyniri de döküp hamurların uçlarını yarım ay olacak şekilde birleştiriyoruz.
Pişirme aparatına alıp altlı üstlü pişiriyoruz. Pişen gözlemeleri tereyağlayıp servis ediyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder