RSS

26 Eylül 2012 Çarşamba

TUZLU KURABİYE TARİFİ



Tuzlu Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

125 gr. Oda sıcaklığında margarin
2 Yemek kaşığı yoğurt
1 Yemek kaşığı sirke
1 Adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 Çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Üzerine:
1 Adet yumurtanın sarısı
Çörekotu
Haşhaş tohumu

Hazırlanışı:
Bütün malzemeler yoğurma kabına alın
Aldığı kadar un eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.Hamurdan cevizden daha küçük parçalar kopartıp, isteğe göre şekil verin.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilen kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürün.Çörekotu-haşhaş tohumu serpin.170-180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
 Afiyet Olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder