RSS

30 Eylül 2012 Pazar

TAVUKLU PATATES DOLMASI



TAVUKLU PATATES DOLMASI
4 büyük patates
400 gr. tavuk eti
1 pk. kayın mantarı
3 diş sarımsak
1 çorba k. domates salçası
3 salkım domates
1 su b. domates sos
taze kekik
kaşar peyniri
sıvıyağ
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI: Patatesleri soyuyoruz. Ortadan ikiye bölüyoruz. İçlerini çıkartıyoruz. Kızgın yağda yarı kıvamda kızartıyoruz. Tavukları küçük bir şekilde doğruyoruz. Sıvıyağ koyduğumuz derin bir tencereye koyup kavuruyoruz. Mantar ve sarımsakları doğrayıp
tavuğa ekliyoruz. Tavukla birlikte kavuruyoruz. Salça, tuz, kekik ve karabiberini ekliyoruz.

Kızarmış patatesleri fırın tepsisine koyuyoruz. Tavuklar sotelendikten sonra patateslerin içlerine paylaştırıyoruz. Domatesleri halka olarak dilimleyip patateslerin üzerine 1 tane olarak
koyuyoruz.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkarmaya yakın üzerine yağda ısıttığımız domates sos ve kaşar peyniri rendesi koyuyoruz. Kaşarlar eridikten sonra fırından çıkarıp servis ediyoruz.
 

0 yorum:

Yorum Gönder