RSS

26 Eylül 2012 Çarşamba

ÇİN PİLAVI (PİRİNÇ SALATASI)



ÇİN PİLAVI (PİRİNÇ SALATASI)
2 Su bardağı pirinç4 Su bardağı su
5 yemek kaşığı zeytintağ
250 Gram kornişon turşu
Bir bağ dereotu
yarım demet yeşilsoğan
konserve mısır
2 adet limon
tuz

Pirincimizi yıkadıktan sonra normal pilav yapar gibi pişiriyoruz.Eğer pişti ve sulu kaldıysa soğuk suyun altına tutup sonra süzgece alın.Soğumaya yakın turşu,dereotu,yeşilsoğanı küçük küçük doğrayıp içine karıştırıyoruz.konserve mısırı ekleyip 2 limonu üstüne sıkıyoruz.ısrarla yapıp yemenizi tavsiye ederim:)

NOT:ufak ufak tiftiklediğimiz tavuk parçalarınıda katabiliriz bu şekildede çok leziz bir tad ortaya çıkıyor.bu tarif isterseniz 5 çaylarında misafirinize ikram edin isterseniz akşam yemeğinizde tüketin.bu bir salatadır soğuk tüketiniz

0 yorum:

Yorum Gönder