RSS

26 Eylül 2012 Çarşamba

YUFKA PİZZASI



YUFKA PİZZASI

5 tane yufka
3 yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 dilim beyaz peynir

SOS İÇİN:
az salça
sıvıyağ

ÜZERİ İÇİN:
isteğinize göre sosis, mantar, zeytin, turşu, domates, çerliston biber
rendelenmiş kaşar

yufkanın bir tanesi kenarları dışarda kalacak şekilde yağlanmış tepsiye serilir. kalan yufkalar küçük parçalar halinde koparılır.Derin bir kapta parçalanmış yufkalar, süt, yumurta ve sıvıyağ karıştırılır. iyice harmanlanıp tepsideki yufkanın içine eşit şekilde serilir. dışarda kalan yufka kenarları ile harcın üzeri kapatılır. sıvıyağ ile salça karıştırılarak üzerine sürülür. üzerine tercih ettiğiniz malzemeler konur 170 derece fırında yaklaşık20-25 dk. pişirilir. çıkmasına yakın üzerine kaşar rendelenir. sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder