Kullanılan Malzemeler:
- 6-7 Adet Domates
- 4 Adet Orta Boy Kuru Soğan
- 1 Yemek Kaşığı Domates Saçlası
- 1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Pul Biber
- Biraz Kuru Nane
- Bir Tutam Tuz
- 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- Yarım Limon
Hazırlık
- Malzemelerin olması yeterli…
- Kuru soğanları lütfen elde doğrayınız,blendr kullanırsanız soğanın tadı acımsı olur ve ezmenin tarif edeceğim lezzetinden eser kalmaz..
Tarifin Hazırlanışı
- Domateslerin kabuklarını soyup doğrayabildiğiniz kadar küçük doğrayınız..Yada ben doğramadan rendeliyorum domatesleri,hem daha kolay oluyor hem de kabukları karışmamış oluyor.
- Kuru soğanları elde olmak şartı ile ince ince kıyınız..Elinizden geldiğince ince yapınız..
- Domates ve soğanları bir kaba alıp,içine tuzu,sıvı yağı,naneyi,domates saçlasını ekleyiniz ve yarım limonu sıkınız..
- Kaşıktan ziyade ellerinizle bütün malzemeyi karıştırınız..
- Bu tarife ekleme yada eksiltmeden yaparsanız,benim anlatmak isteğim lezzeti tam anlamı ile yakalamış olursunuz.
- Afiyet olsun..
0 yorum:
Yorum Gönder