Kullanılan Malzemeler:
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2 soğan
- 5-6 dal taze soğan
- 2 domates
- 2-3 sivribiber
- 1 kırmızı soğan
- 10 kornişon turşu
- 1 demet maydanoz
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 4-5 marul yaprağı
- tuz
- pulbiber
Hazırlık
- Hazırlanışı Bulguru ayıklayıp yıkayın. Kaynar suda bulgur yumuşayıncaya kadar bekletip süzün. Soğanları soyup ince ince doğrayın. 1 çorba kaşığı sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin.
- Ateşten alıp soğumaya bırakın.
- Maydanozu ayıklayıp kıyın. Taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın. Turşu ve sivri biberi ince ince doğrayın.
- Domatesleri küp şeklinde, kırmızı soğanı ince halkalar halinde doğrayın. Hepsini derin bir kaba alıp bulguru ve kavrulmuş soğanı ekleyin. Tuz, pulbiber, limon suyu ve kalan zeytinyağını ilave edip harmanlayın.
- Marul yapraklarını yıkayıp servis tabağına yerleştirin. Hazırladığınız bulgur salatasını marul yapraklarının üzerine yayıp servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder