RSS

23 Eylül 2012 Pazar

CEZERYE

Cezerye

Cezerye malzemeleri

       5~6 havuç

       1 su bardağı toz şeker

       ¾ su bardağı su

       2~3 parça limon tuzu

       1 paket vanilya

       Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi

       Yarım su bardağı çekilmiş fındık içi

üzeri için

       Hindistan cevizi


Cezerye hazırlanışı
Cezerye: 

Havuçların kabuklarını soyun. üzerini geçecek kadar su ile fazla yumuşatmadan haşlayın. Haşlanan havuçları çatalla ezin ve 2 su bardağı kadar olacak şekilde ölçün. Tencereye şeker ve suyu alın. Karıştırarak kaynatın ve limon tuzunu ilave edin. Şerbet biraz koyulaşıp, kıvama gelince ezilmiş havuçları ve vanilyayı ekleyin. Hafif ateşte, ara ara karıştırarak şerbeti çekinceye kadar pişirin (yaklaşık 1 saat). Macun kıvamına gelince ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Ceviz içi ve fındıkları ilave edip karıştırın. Kare ya da dikdörtgen bir kalıba yayın. Birkaç saat buzdolabında bekletin. Kare dilimlere ayırıp hindistan cevizine bulayın ve servis yapın.

Cezerye artık hazır, afiyet olsun.



























CEZERYE
 malzemeleri

5~6 havuç
1 su bardağı toz şeker
¾ su bardağı su
2~3 parça limon tuzu
1 paket vanilya
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
Yarım su bardağı çekilmiş fındık içi

üzeri için:
Hindistan cevizi

Cezerye hazırlanışı:

Havuçların kabuklarını soyun. üzerini geçecek kadar su ile fazla yumuşatmadan haşlayın. Haşlanan havuçları çatalla ezin ve 2 su bardağı kadar olacak şekilde ölçün. Tencereye şeker ve suyu alın. Karıştırarak kaynatın ve limon tuzunu ilave edin. Şerbet biraz koyulaşıp, kıvama gelince ezilmiş havuçları ve vanilyayı ekleyin. Hafif ateşte, ara ara karıştırarak şerbeti çekinceye kadar pişirin (yaklaşık 1 saat). Macun kıvamına gelince ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Ceviz içi ve fındıkları ilave edip karıştırın. Kare ya da dikdörtgen bir kalıba yayın. Birkaç saat buzdolabında bekletin. Kare dilimlere ayırıp hindistan cevizine bulayın ve servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder