CEZERYE
malzemeleri
5~6 havuç
1 su bardağı toz şeker
¾ su bardağı su
2~3 parça limon tuzu
1 paket vanilya
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
Yarım su bardağı çekilmiş fındık içi
üzeri için:
Hindistan cevizi
Cezerye hazırlanışı:
Havuçların kabuklarını soyun. üzerini geçecek kadar su ile fazla yumuşatmadan haşlayın. Haşlanan havuçları çatalla ezin ve 2 su bardağı kadar olacak şekilde ölçün. Tencereye şeker ve suyu alın. Karıştırarak kaynatın ve limon tuzunu ilave edin. Şerbet biraz koyulaşıp, kıvama gelince ezilmiş havuçları ve vanilyayı ekleyin. Hafif ateşte, ara ara karıştırarak şerbeti çekinceye kadar pişirin (yaklaşık 1 saat). Macun kıvamına gelince ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Ceviz içi ve fındıkları ilave edip karıştırın. Kare ya da dikdörtgen bir kalıba yayın. Birkaç saat buzdolabında bekletin. Kare dilimlere ayırıp hindistan cevizine bulayın ve servis yapın.
CEZERYE
malzemeleri
5~6 havuç
1 su bardağı toz şeker
¾ su bardağı su
2~3 parça limon tuzu
1 paket vanilya
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
Yarım su bardağı çekilmiş fındık içi
üzeri için:
Hindistan cevizi
Cezerye hazırlanışı:
Havuçların kabuklarını soyun. üzerini geçecek kadar su ile fazla yumuşatmadan haşlayın. Haşlanan havuçları çatalla ezin ve 2 su bardağı kadar olacak şekilde ölçün. Tencereye şeker ve suyu alın. Karıştırarak kaynatın ve limon tuzunu ilave edin. Şerbet biraz koyulaşıp, kıvama gelince ezilmiş havuçları ve vanilyayı ekleyin. Hafif ateşte, ara ara karıştırarak şerbeti çekinceye kadar pişirin (yaklaşık 1 saat). Macun kıvamına gelince ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Ceviz içi ve fındıkları ilave edip karıştırın. Kare ya da dikdörtgen bir kalıba yayın. Birkaç saat buzdolabında bekletin. Kare dilimlere ayırıp hindistan cevizine bulayın ve servis yapın.
¾ su bardağı su
2~3 parça limon tuzu
1 paket vanilya
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
Yarım su bardağı çekilmiş fındık içi
üzeri için:
Hindistan cevizi
Cezerye hazırlanışı:
Havuçların kabuklarını soyun. üzerini geçecek kadar su ile fazla yumuşatmadan haşlayın. Haşlanan havuçları çatalla ezin ve 2 su bardağı kadar olacak şekilde ölçün. Tencereye şeker ve suyu alın. Karıştırarak kaynatın ve limon tuzunu ilave edin. Şerbet biraz koyulaşıp, kıvama gelince ezilmiş havuçları ve vanilyayı ekleyin. Hafif ateşte, ara ara karıştırarak şerbeti çekinceye kadar pişirin (yaklaşık 1 saat). Macun kıvamına gelince ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Ceviz içi ve fındıkları ilave edip karıştırın. Kare ya da dikdörtgen bir kalıba yayın. Birkaç saat buzdolabında bekletin. Kare dilimlere ayırıp hindistan cevizine bulayın ve servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder