RSS

20 Eylül 2012 Perşembe

FASÜLYE TURŞUSU



FASÜLYE TURŞUSU


Malzemeler (Yaklaşık 2 lt.lik kavanoz için)
·                     1 kg yeşil fasulye
·                     3-4 diş sarmısak (olmasa da olur)
·                     1 çay bardağı sirke
·                     2 yemek kaşığı kaya tuzu
·                     1 silme tatlı kaşığı şeker

Fasulye Turşusunun yapılışı
·                     Fasulyeleri yıkayıp ayıklayın
·                     Bir tencereye su koyun. Kaynamaya başlayınca ayıklanmış fasulyeleri ilave edin.
·                     Sadece 2 dakika kadar, fasulyenin rengi hafif dönünce kevgir yardımıyla alıp, buzlu suyun içine atın ve çabuk soğumasına yardımcı olun.
·                     Sarmısakları soyun ve 2 dişi kavanozun dibine atın.
·                     Tamamen soğuyan fasulyeleri boşluk kalmayacak şekilde dizin.
·                     Fasulyeler bitince, sirkeyi kavanoza koyun ve ağzına kadar suyu doldurun.
·                     Daha sonra bu suyu, kavanozun ağzına elinizi tutarak bir kaba dökün.
·                     Suyun içine tuz ve şekeri katıp karıştırın ve tekrar turşunun üzerine dökün.
·                     Ağzına temiz bir poşet kapatıp, kapağını sıkıca kapatın.
·                     Güneş görmeyen bir yerde 1 hafta kadar bekletin.

0 yorum:

Yorum Gönder