RSS

18 Eylül 2012 Salı

KİŞNİŞLİ PATATES ÇORBASI



KİŞNİŞLİ PATATES ÇORBASI


2 patates
1 soğan
2 diş sarımsak
1 çorba k. tereyağı
1 su b. et suyu
sıvıyağ
tuz
su

TERBİYESİ İÇİN:
1 kase yoğurt
1 yumurta sarısı
1 çorba k. un

ÜZERİ İÇİN:
kişniş(AŞOTU)

HAZIRLANIŞI: Patatesleri soyuyoruz ve doğruyoruz. Tencereye sıvıyağ ve tereyağı koyuyoruz. Soğan ve sarımsağı doğrayarak tencereye alıyoruz. Patatesi de koyarak kavuruyoruz. Peşinden sıcak suyunu döküyoruz. Et suyunu ilave ediyoruz.

Çorbayı kaynatıyoruz. Terbiyesi için, yumurtanın sarısını kaseye ayırıyoruz. Üzerine unu ve yoğurdu döküyoruz ve çırpıyoruz. İçine soğuk su dökerek kıvamını açıyoruz. Peşinden karıştırarak sıcak su ekliyoruz. Tenceredeki çorbayı el blendırıyla eziyoruz.



Terbiyeyi karıştırarak tencereye ilave ediyoruz. Kaynayınca altını kapatıyoruz. Üzerini kişniş yapraklarıyla süsleyerek servis ediyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder