LABNELİ HAYDARİ
Malzemeler
1 kutu (200 gr) labne
Yarım demet (250 gr) ıspanak
1 diş ezilmiş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
Tuz, pul biber
Yapılışı
Ispanağı yıkayıp temizleyin, doğrayın.
Yağın 1 kaşığını tavaya alarak ısıtın, ıspanakları ekleyip yüksek ateşte kısa süre soteleyin. Ilınmaya bırakın.
Ilınan ıspanağı bir kâseye alın. Labneyi üzerine ekleyin. Cevizleri ve sarımsağı ilave edin. Peyniri malzemeye yedirinceye kadar karıştırın.
Servis tabağına alın. Üzerine kalan zeytinyağını gezdirip pul biberle süsleyin. Ilık veya buzdolabında soğutarak servis yapın.
LABNELİ HAYDARİ
Malzemeler
1 kutu (200 gr) labne
1 kutu (200 gr) labne
Yarım demet (250 gr) ıspanak
1 diş ezilmiş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
Tuz, pul biber
Yapılışı
Ispanağı yıkayıp temizleyin, doğrayın.
Yağın 1 kaşığını tavaya alarak ısıtın, ıspanakları ekleyip yüksek ateşte kısa süre soteleyin. Ilınmaya bırakın.
Ilınan ıspanağı bir kâseye alın. Labneyi üzerine ekleyin. Cevizleri ve sarımsağı ilave edin. Peyniri malzemeye yedirinceye kadar karıştırın.
Servis tabağına alın. Üzerine kalan zeytinyağını gezdirip pul biberle süsleyin. Ilık veya buzdolabında soğutarak servis yapın.
1 diş ezilmiş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
Tuz, pul biber
Yapılışı
Ispanağı yıkayıp temizleyin, doğrayın.
Yağın 1 kaşığını tavaya alarak ısıtın, ıspanakları ekleyip yüksek ateşte kısa süre soteleyin. Ilınmaya bırakın.
Ilınan ıspanağı bir kâseye alın. Labneyi üzerine ekleyin. Cevizleri ve sarımsağı ilave edin. Peyniri malzemeye yedirinceye kadar karıştırın.
Servis tabağına alın. Üzerine kalan zeytinyağını gezdirip pul biberle süsleyin. Ilık veya buzdolabında soğutarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder